Nieuws

Mocht u geïnteresseerd zijn om kennis te maken, neem dan gerust contact met ons op.

Glad in of rondom de tuin?

08 feb

In de afgelopen dagen is ons land bedekt geraakt onder een witte deken van sneeuw. Prachtig om te zien, maar het kan ook verraderlijk glad zijn.

Vervelender wordt het wanneer gedooide sneeuw weer bevriest of sneeuw vastgereden wordt en er een ijsbaan ontstaat.

Wil je de sneeuw zien smelten voor de zon? Helaas is er geen magische oplossing die alle sneeuw doet verdwijnen maar we kunnen je wel op weg helpen.

Het ligt wel redelijk voor de hand maar de schep pakken is nog steeds de meest effectieve manier om van de sneeuw af te komen. Ook is het bekend dat het strooien van zout de meeste ijsvorming tegen zal gaan.

Een beter alternatief is om dooikorrels te gebruiken. Strooizout zorgt er namelijk voor dat het zoutgehalte in de bodem en het grondwater stijgt. Bij dooikorrels is dit niet het geval.

Een andere oplossing is door zand te strooien over de looppaden. Het zal weliswaar de sneeuw niet ruimen, maar zorgt er wel voor dat de sneeuw wat stroever wordt en dus meer grip geeft.

Meer weten over gladheidsbestrijding? Of kunnen onze vakhoveniers je van dienst zijn? Stuur ons een bericht. We denken graag met je mee.

Glad in of rondom de tuin?

Wegdromen bij een mooie vijver?

Vijvers brengen rust en sfeer in de tuin. Heeft u nog ruimte in de tuin en zoekt een passende invulling? Dan kan een vijver uitkomst bieden. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

Blijf altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke tips en updates in je mailbox.
Vul uw naam in...
Vul een Email-adres in...
Bent u een robot?

Contact

  • Italiëlaan 15-17 | 9403 DW Assen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zijn we al vrienden?

Copyright © 2024 Hoveniersbedrijf Marco Bakker. Realisatie: Internetbureau Praes