De tuintrends van 2021

08 jan

Ga jij dit jaar je tuin flink aanpakken? Of is jouw tuin inmiddels wel toe aan een opfrisbeurt? De wintermaanden zijn ideaal om ideeën op te doen en plannen te maken. We nemen je daarom graag mee in de tuintrends van 2021!

Duurzaam

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, niet alleen in huis maar ook in de tuin. De tuin is natuurlijk al groen, maar naast planten kan er nog veel meer gebeuren om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van biodiversiteit: beplanting voor de bijen en vlinders, het gebruik maken van milieuvriendelijke materialen.

De tuin als leefruimte

Het wordt steeds normaler om de tuin als leefruimte te gebruiken. De tuin is niet slechts mooi voor het oog, het biedt ook functionele ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping met ingebouwde lounge, buitenkeukens en natuurlijk ook tuinhuisjes. Zo kun je het hele jaar genieten van jouw buitenruimte!

Meer natuur!

In 2020 was deze trend al wat begonnen: de groene tuinen komen steeds meer terug en de tuinen met veel bestrating nemen af. Gras in plaats van kunstgras en veel beplanting om de natuur weer te laten bloeien.

Ben je op zoek naar meer ideeën of tuininspiratie? We denken graag met je mee.

De tuintrends van 2021

Blijf altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke tips en updates in je mailbox.
Vul uw naam in...
Vul een Email-adres in...
Bent u een robot?

Contact

  • Italiëlaan 15-17 | 9403 DW Assen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zijn we al vrienden?

Copyright © 2024 Hoveniersbedrijf Marco Bakker. Realisatie: Internetbureau Praes