Gazon voorbereiden op de kou?

10 okt

Je gazon kan wel wat extra verzorging gebruiken om sterk, stevig en gezond de winter door te komen. Ga daarom in het najaar vast aan de slag om je gazon voor te bereiden op de kou.

1. Grasmaaien
Stel de messen van de grasmaaier wat hoger af in het najaar, zodat het gras niet korter wordt dan 5 cm. Langer gras is niet alleen sterker, maar kan het weinige zonlicht ook beter aan. Maai in oktober voor de laatste keer het gras.

2. Bladeren, vilt en onkruid verwijderen
Haal regelmatig de gevallen bladeren weg, anders kunnen het licht en de lucht het gras niet bereiken. Hierdoor krijgt mos de kans om te groeien. Heb je een viltlaag? Verwijder deze op tijd door te verticuteren om onkruid en mos te voorkomen.

3. Kalk strooien
Kalk op het gazon zorgt ervoor dat de zuurtegraad van de grond op peil komt. De grond wordt zuurder door de regen, dat belemmert de groei van het gras. Kalk helpt de bodem de juiste zuurtegraad te geven, waardoor mos minder kans heeft.

4. Bemesten
Zorg in het najaar voor een goede bemesting van het gazon. Er bestaan speciale gazonmeststoffen voor het najaar. Dankzij de voedingsstoffen krijgt het gras een boost om zich te herstellen na de zomer en aan te sterken voor de winter.

Gazon voorbereiden op de kou?

Blijf altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke tips en updates in je mailbox.
Vul uw naam in...
Vul een Email-adres in...
Bent u een robot?

Contact

  • Italiëlaan 15-17 | 9403 DW Assen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zijn we al vrienden?

Copyright © 2024 Hoveniersbedrijf Marco Bakker. Realisatie: Internetbureau Praes